Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Čoko hmota

0.0
Čoko hmota

Potřebné ingredience

Ptám se znovu.

Postup přípravy

CHolky, můžu použít do čokoládové hmoty pšeničný sirup místo kukuřičného????U nás nemohu jiný sehnat a kamarádka mi ještě ke všemu omylem objednala pšeničný. Ten použiji do marcipánové hmoty, ale zajímalo by mě, zda jej mohu použít místo kukuřičného do čoko hmoty?A víte někdo jaké byly ty poměry???200g čokolády a 4 lžíce sirupu???Dííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pavla86 22. 5. 2014, 15:43
Můžu použít do čokohmoty i zlatý sirup?
andol 2. 11. 2010, 17:50
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) díky za receptík
Danuss 30. 7. 2008, 9:18
Já jsem použila med a šlo to perfektně.
ivamamina 30. 7. 2008, 9:07
Ja som dokonca dávala ryžový, pretože som nezohnala iný a išlo to super.
mmatuli 30. 7. 2008, 7:43
Já myslím, že jde použít bez problémů, postup je uveden u čokohmot, na 200g hořké (na vaření např.) čokolády je asi 1/4 hrnku sirupu, na každou sladší variantu čokolády je méně sirupu.
Kattyna 30. 7. 2008, 7:37
tak to by mně také zajímalo, jaké jsou poměry, atd . nějaká super ozkoušená hmota ?? já sice budu mít kukuřičný sirup... ale nevím přesně kolik, já tuto hmotu ještě nedělala... *-) *-)
Init 30. 7. 2008, 7:44
@Kattyna Jedna čokoláda sto gramů - tmavá na vaření,a bílá Orionka, ty mám vyzkoušené. Ve svých receptech mám dva dorty s touto hmotou a nedám na ni dopustit. Krásně se s ní pracuje, líp než s marcipánem. Na první dort jsem dávala asi o půl lžíce sirupu víc na sto gramů, na druhý jsem zkusila ubrat a taky to šlo perfektně. Jen se rozpustí čokoláda ve vodní lázni, sundá se z vařiče, mírně nechá vychladnout a pak přidá sirp. Zamíchá se a za chvilku, jak se začne oddělovat od stěn kastrolu hmota, vyndat na fólii a nechat vystydnout. Na potažení i na tvorbu kytiček je třeba ji nechat zatuhnout v lednici, ale ne moc, jen aby nelepila nebo se netrhala.
Init 30. 7. 2008, 7:36
Kláro, já používám oba sirupy, není problém. Tmavou dělám ze dvou hořkých čokolád, rozpuštěných v horké lázni, smíchaných se třemi lžícemi kukuřičného sirupu, bílou ze dvou bílých čokolád smíchaných se dvěma lžícemi sirupu.
Kattyna 30. 7. 2008, 7:40
@Init Olinko a to dáváš ten sirup hnedka do té horké čokolády??? ale když ji rozpouštíš, tak tam dáváš ještě tuk ?? nebo ji rozpouštíš v mikrovlnce??? to jsou otázky, co ?? ;-) :-$
Init 30. 7. 2008, 7:46
@Kattyna Už máš odpověď nahoře - jsi moc rychlá, nestíhám psát :-). Nechám chvilku odstát mimo vařič, může být dost teplá, ale ne vařící. Nahřívám v mikrovlnce - žádný tuk.
Kattyna 30. 7. 2008, 9:35
@Init Olinko děkuji děkuji, vyzkouším, kláká mně to ... :^) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie